top of page

Lyckostund med Bovete- och Bananpannkakor

  • Skribentens bild: Luke
    Luke
  • 11 nov.
  • 1 min läsning

Mjuka, gyllene och stekta i de goda fetterna — precis som mormor skulle ha gjort dem.


Två bananer, fyra ägg med gyllene gula och ett fräs av riktigt fett.

Det här är frukost på det sätt våra gammelmödrar skulle ha lagat den – enkel, närande och med en glimt i ögat. Strö över Nära Jorden Ancestral Organ Blend, och du har pannkakor som viskar om skogar, gårdar och långsamma morgnar.


Ingredients:

ree

  • 2 mogna bananer

  • 4 ekologiska ägg

  • 1 dl bovetemjöl

  • En nypa kanel + kardemumma

  • Kokosolja eller lokal talg

  • ½ tsk Nära Jorden Ancestral Organ Blend

  • En nypa havssalt (gärna oraffinerat)

  • Vispad kokosgrädde (eller rå grädde)




Gör så här:


  1. Mosa bananerna och vispa ihop med ägg, mjöl och kryddor.

  2. Hetta upp fettet i en panna och stek smeten tills pannkakorna blir gyllene.

  3. Strö över Nära Jorden Ancestral Organ Blend mot slutet av stekningen (för att bevara näringsämnena).

  4. Tillsätt en nypa salt och servera med grädde. Toppa gärna med bär, hemgjord sylt, nötter eller frön.




 
 
 

Kommentarer


Det går inte längre att kommentera på det här inlägget. Kontakta hemsidans ägare för mer information.

Få våra senaste uppdateringar, näringsrika recept, berättelser från gårdarna och exklusiva rabatter direkt till din inkorg.

Butikspolicy

Villkor

Vanliga frågor

© 2025 av Nära Jorden

bottom of page