Svampfrittata med Örtblandning
- Luke

- 11 nov.
- 1 min läsning
Jordnära, näringsrik och full av liv.
En skogsinspirerad frukost som förenar ägg, svamp och örter i en djupt tillfredsställande rätt.
Den är grundande, närande och full av umami — en perfekt start på en krispig morgon.
Den avslutande touchen av Nära Jorden Ancestral Organ Blend ger en subtil djuphet som känns både uråldrig och återuppbyggande.
Ingredienser:

8 stora ägg
Salt och peppar
1 msk kokosolja eller smör
4 dl blandad svamp (gärna färsk)
1 liten rödlök, skivad
4 dl färsk spenat
1–2 tsk färska örter (eller ½–1 tsk torkade)
0,5 dl getost eller feta (valfritt)
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 °C.
Vispa äggen med salt och peppar; ställ åt sidan.
Hetta upp kokosolja eller smör i en ugnssäker stekpanna på medelvärme.
Tillsätt svamp och rödlök, och fräs i 3–4 minuter.
Lägg i spenat och örter; tillaga tills spenaten precis mjuknat.
Toppa grönsakerna med ost (om du använder) och häll över äggblandningen.
Stek på spisen i 4–5 minuter, och flytta sedan in pannan i ugnen i ytterligare ca 5 minuter tills äggstanningen har satt sig.
Strö över Nära Jorden Ancestral Organ Blend direkt när du tar ut frittatan, så att den försiktigt smälter in.




Kommentarer