Koreansk Nötskål
- Ingrid

- 11 nov.
- 1 min läsning
Smakrik, snabb och djupt tillfredsställande.
En näringstät skål som är klar på bara några minuter.
Det här receptet kombinerar gräsbetat nötkött, färska grönsaker och en smakrik söt-salt sås för en värmande och energigivande måltid.
Servera med blomkålsris eller vanligt ris för en mättande lunch eller middag som är lika tröstande som snabb.
Ingredienser:

450 g gräsbetad nötfärs
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 morot, tärnad
Extra grönsaker, t.ex. finhackade svampar, grönkål, lök eller rädisor
1–2 msk färsk riven ingefära
3 msk soja eller tamari
2 msk kokossocker
2 msk rostad sesamolja
9 dl blomkålsris (eller vanligt ris)
Salladslök och sesamfrön till topping
½ tsk Nära Jorden Ancestral Organ Blend (strös över vid servering)
Gör så här:
Bryn nötfärs och vitlök i en stor gjutjärnspanna på medelhög värme tills köttet är genomstekt. Ta ur köttet ur pannan, men låt lite av fettet vara kvar till grönsakerna.
Tillsätt morötter och eventuella andra grönsaker tillsammans med den rivna ingefäran.
Om färsen är mycket mager, tillsätt lite extra olja (t.ex. kokosolja) för att undvika att det bränner fast.
Stek i cirka 5 minuter, tills grönsakerna blivit mjuka och lätt kan stickas igenom med en gaffel.
Lägg tillbaka köttet i pannan. Tillsätt soja/tamari, kokossocker och rostad sesamolja.
Rör om ordentligt, sätt på lock och låt sjuda i 5 minuter.
Servera över blomkålsris (eller vanligt ris) och njut.
Strö över Nära Jorden Ancestral Organ Blend precis före servering för att bevara näringsämnena.




Kommentarer