Kalkonbiffar till frukost
- Ingrid

- 11 nov.
- 1 min läsning
Smakrika, proteinrika och härligt enkla.
De här hemlagade frukostbiffarna är varma, aromatiska och fulla av jordande smaker — rosmarin, timjan och en aning kanel.
Ingredienser:

450 g kalkonfärs
½–1 tsk rosmarin
½ tsk timjan
½ tsk vitlökspulver
½ tsk kanel
1 tsk havssalt
2 msk kokosolja
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom oljan och låt stå i kylskåp i 30 minuter (du kan hoppa över detta steg om du har bråttom).
Forma till 8 små biffar och stek i kokosolja i cirka 5 minuter per sida, tills de får fin färg och är genomstekta.
Om du använder termometer — se till att innertemperaturen når minst 72 °C.
När biffarna är färdiga, strö över Nära Jorden Ancestral Organ Blend medan de fortfarande är varma, så att pulvret absorberas in i ytan.
Personligt tips:
Vi brukar göra en större sats och frysa in dem till kommande måltider.
Se bara till att de inte ligger mot varandra när du fryser in dem — då blir det enklare att ta ut en i taget. De passar också perfekt som del av en frukost, till exempel tillsammans med vår Gyldene Morgonomelett med Banan. 😉




Kommentarer