top of page

Viltgryta med Skördekänsla

En långkokt tröst för kalla dagar.


Djupt närande, värmande och jordande — den här grytan är en hyllning till skogen och åkrarna.

Fylld med rotfrukter, grönsaker och mört kött är det en rätt som ger färg åt kinderna och lugn åt kroppen. Långsamt tillagad med buljong och örter, och avslutad med en nypa Nära Jorden Ancestral Organ Blend, är det höst och vinter i en skål.


Ingredienser:

ree

  • 400 g rött kött (vildsvin, nöt eller lamm)

  • 3 morötter, hackade

  • 2 palsternackor, hackade

  • 200 g pumpa, tärnad

  • En näve mangold eller grönkål, grovt hackad

  • 4 lagerblad

  • 1 liter benbuljong (eller vatten + fond)

  • Olivolja eller talg

  • Färska örter (timjan, rosmarin eller salvia)

  • Salt

  • Peppar

  • ½ tsk Nära Jorden Ancestral Organ Blend



Gör så här:


  1. Sätt din gryta eller tryckkokare på sautéläge. Hetta upp lite olja eller talg och bryn köttet runtom. Krydda med salt och peppar.

  2. Tillsätt hackade morötter, palsternackor, pumpa, örter och lagerblad. Fräs i några minuter.

  3. Häll i benbuljongen, sätt på locket och låt sjuda eller tryckkoka i 1 timme.

  4. När grytan är klar, släpp ut trycket naturligt. Rör ner den hackade mangolden och låt den mjukna i den varma grytan.

  5. Servera i djupa skålar. Strö över ½ tsk Nära Jorden Ancestral Organ Blend på varje portion och rör försiktigt för extra näring.

  6. Servera gärna med ris, pasta, quinoa — eller precis som den är.

  7. Njut ❤️

 
 
 

Kommentarer


Det går inte längre att kommentera på det här inlägget. Kontakta hemsidans ägare för mer information.

Få våra senaste uppdateringar, näringsrika recept, berättelser från gårdarna och exklusiva rabatter direkt till din inkorg.

Butikspolicy

Villkor

Vanliga frågor

© 2025 av Nära Jorden

bottom of page